Το Thermal Microcautery (Agnikarma) στην Ελλάδα εφαρμόζεται στο Κέντρο Ολιστικής Ιατρικής από τον ιατρό Νικόλαο Γ. Κωστόπουλο.

Πρόκειται για μια τεχνική που προέρχεται από το σύστημα ιατρικής της Ινδίας, το Ayurveda. Ο Θερμικός μικροκαυτηριασμός μπορεί να ανακουφίσει διάφορες μυοσκελετικές διαταραχές.

Περιλαμβάνει μια διαδικασία όπου θερμότητα μεταφέρεται στα πάσχοντα μέρη του σώματος χρησιμοποιώντας ένα ειδικό εργαλείο μικροκαυτηριασμού. Οι θεραπευτικοί μικροκαυτηριασμοί γίνονται εξατομικευμένα, ανάλογα το είδος της διαταραχής, την ιδιοσυγκρασία του ασθενούς, τη σοβαρότητα της διαταραχής κ.λπ.

Σαν τεχνική περιγράφεται στο κείμενο του Sushruta Samhita.  O Sushruta είναι ο κλασσικός χειρουργός του Αγιουρβέδα και θεωρείται ο πατέρας της χειρουργικής απότην αρχαιότητα.

Ο θερμικός μικροκαυτηριασμός είναι αποτελεσματικό σε περιπτώσεις οξέος και χρόνιου πόνου. Ασθένειες όπως οστεοαρθρίτιδες γόνατος, προβλήματα ωμοπλάτης, οσφυαλγία, ισχυαλγία,τενοντίτιδες, ινομυαλγίες, αυχενικό σύνδρομο, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, ημικρανία κ.λ.π. μυοσκελετικά προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη βοήθεια της μεθόδου αυτής.

Παρ’όλο που δεν είναι ευρέως διαδεδομένο είναι μια κλινικά καθιερωμένη παραχειρουργική θεραπεία στον Αγιουρβέδα . Όταν ασκείται σωστά, δεν προκαλεί περαιτέρω επιπλοκές και η αποτελεσματικότητά της τεχνικής είναι καλά τεκμηριωμένη στην βιβλιογραφία του Αγιουρβέδα.

Ο δρ. Ν. Κωστόπουλος έχει επίσης ρόλο συμβουλευτικό στο κέντρο Global Agni Karma στην Ινδία. Το Global Agni Karma λειτουργεί από το 2014, έχουν εξεταστεί 32,000 ασθενείς και έχουν γίνει πάνω από 100.000 εφαρμογές θερμικού μικροκαυτηριασμού.

Μαρτυρίες Ασθενών μετά από Εφαρμογή Θερμικού Μικροκαυτηριασμού